Bouwen als design

Category: Editie 80

Deze verfijnde moderne gezinswoning met thuispraktijk ligt in een mooie wijk in het Antwerpse. Wanneer we het adres benaderen, is er géén woning te zien van de straatkant. Eenmaal door de toegangspoort, rijden we de bochtige oprit van het 5.000 vierkante meter grote perceel op, we passeren enkele grote rododendronmassieven en pas dan ontwaren we deze parel van modern woondesign. Het pas opgeleverde huis is zo geconcipieerd door het team van high end totaalaannemer Villabouw Sels uit ’s Gravenwezel, dat bezoekers als het ware als vanzelf naar het professionele gedeelte van de woonst worden geleid. Deze thuispraktijk is het voorste volume, met de opvallende voordeur in cortenstaal. Het private thuisgedeelte, dat boven en achter de praktijk ligt, wordt aan het oog onttrokken en heeft een eigen toegangsdeur. Het gedeelte van het gebouw dat nu ‘zweeft’, kan in de toekomst vlot worden omgebouwd tot, bijvoorbeeld, een gesloten garage. Helemaal rechts rust het zwevende volume op een berging.

 

De verborgen achterzijde van de woonst, met grote glaspartijen, staat helemaal open naar de tuin. Het grote raam op de verdieping is dat van de master bedroom. Als de bewoners hier ontwaken, hebben ze een prachtig, ongestoord zicht op het groen. Neemt u graag een kijkje in dit exclusieve interieur met warme, natuurlijke materialen en leert u graag alles over hoe Sels bouwen opvat als design? Rep u dan naar de krantenwinkel voor onze 80ste editie.

 

www.sels.be