Persoonlijk bouwen is beter bouwen

Category: Editie 84

Deze halfopen eengezinswoning is volledig op maat en naar de smaak van de bouwheer tot stand gekomen. Het jonge gezin met twee kindjes droomde van een moderne, strakke woning met tijdloze wit-zwartcontrasten binnenin en een grote vide en glaspartij achteraan. Goed dat ze kozen voor de professionele en stipte bouwfirma Qubo uit Hamme, want nu genieten ze van een degelijke, energiezuinige en - ook heel belangrijk - betaalbare thuis. Want voor Qubo is geen inspanning te zwaar om écht persoonlijk te bouwen.
 
Hoe komt zo’n verfijnde woonst tot stand? In de plaats van er een rondleiding door te maken, vonden we het waardevol om eens een keertje bij Qubo zélf achter de schermen te kijken. Want het bedrijf dat dit fijne project heeft gerealiseerd, draait als een goed geoliede machine. Maar dan één met mensen in plaats van radertjes en tandwielen! Mensen die zeer goed op elkaar zijn afgestemd om voor u de beste oplossing te zoeken.
Zo ontmoeten we interieurarchitect en commercieel verantwoordelijke Bram, die in gesprek is met architecte Sofie. Bram: “Ik ben bij een klant geweest om hun gewenste woonbeleving te bespreken. Dat heb ik vervolgens met Sofie overlegd en we zijn er uitgeraakt. We hebben nu twee sterke plannen klaar en bereiden ons voor om de voordelen van beide ontwerpen door te nemen met de klant.” Het is uiteraard de hoop van Qubo om de woning te mogen realiseren, maar hier worden kosten nog moeite gespaard om de beste keuze voor de klant én zijn budget te bieden. Qubo verenigt daarvoor alle mogelijke krachten onder één dak: 5 voltijdse architecten, een epb-verslaggever, projectleiders en werfleiders, een stabiliteitsingenieur… Het gonst hier van de bedrijvigheid en niemand zondert zich af. We zien zeer gedetailleerde uitvoeringsplannen, waarop zelfs de vermogens van de radiatoren, de deurbreedtes en positie van de klinken vermeld staan. Verantwoordelijke voor de klantencontacten Bart De Malsche: “We trachten de essentie van het lastenboek, waar alles mee begint, ook op het plan weer te geven. Zo sluiten we vergissingen uit. Want wat ben je met een lastenboek als je niet weet waar bepaalde onderdelen terecht moeten komen? Er staat zelfs op waar ons bouwafval wordt gesorteerd en opgeslagen.” De diverse achtergronden van het personeel maken dat men zich bij Qubo met kennis van zaken inleeft in de situaties van verschillende mensen. Want een bouwverhaal is meer dan cijfertjes en vierkante meters. Lees er alles over in editie 84.
 
www.qubo.be