Een harmonie van doorgedreven details

Category: Editie 87

Wanneer de zon schijnt boven het mooie kuststadje Knokke, neemt het vakantiegevoel er exponentieel toe. Het zonlicht weerkaatst er immers op de vele typisch witte huizen met oranje dakpannen. Een op het eerste gezicht niet al te grote villa in hartje Knokke, op een steenworp van de zee, springt er helemaal uit met subtiele nuances en elegantie. Het is de vakantiewoning - vol warme sferen, rijke materialen en bovenaards comfort - van een zeer druk bezette familie. De bouwheer had architect Glenn Reynaert dan ook opgedragen om er een rustgevende en gebruiksvriendelijke thuis van te maken.
 
Het huis aan zee moest een oase van rust en ontspanning zijn, waar familie en vrienden zich onmiddellijk thuis zouden voelen, in zen-modus, waar ze zich samen of apart kunnen ontspannen en genieten van de mooie dingen des levens. Het kantoor van Glenn Reynaert ontwierp iedere ruimte en elk detail, zette de diverse kleuren en sferen uit en bracht bovenal een harmonieuze samenhang in het geheel. De buitenkant werd geïnspireerd door oude landhuizen in Deauville vormgeving, maar dan met frisse details. Het interieur werd jong, strak en wars van iedere trend van het moment. Eerst werd een bestaand oud huis op de site gesloopt. Het perceel dat overbleef was eerder klein voor een woning met zwembad, terrassen en tuin. Zeker wanneer je de vragenlijst van de bouwheer kent… Vier aparte slaapkamers met elk een eigen badkamer en een eigen dressing, voorzieningen voor een oppas, een ‘dortoir’ met kinderbedjes voor de allerkleinste familieleden, een degelijke en gevarieerde dosis ontspanning, verspreid over een geklimatiseerde wijnkelder en een degustatieruimte, een homecinema en tv-room, een boys room met een pooltafel en een thuiswellness met hamam en sauna. Wie frontaal voor deze woning staat, gelooft nooit dat het opgesomde pakket daadwerkelijk schuilgaat achter deze muren.Toch is het zo. De architect ontwierp immers een zeer verticaal en elegant bovengronds huis in een iets strakkere en eigentijdse vorm. Ondergronds tekende hij een kelder die nog breder en ruimer is dan de volledige woonst erboven. De kinderen van de bouwheer, twintigers, vinden beneden hun verstrooiing als ze geen zin hebben in dijk of strand: tv-kijken of gamen in de tv-room, poolen, wijn degusteren of uitgebreid de tijd nemen voor een deugddoende portie wellness na het zwemmen. De combinatie van huis en kelder levert maar liefst 850 vierkante meter meesterlijk wooncomfort op. Om van naaldje tot draadje te weten hoe deze absolute droom tot stand is gekomen, verwijzen we u door naar ons bijzondere nieuwe nummer 87, dat in februari, maart en april van 2015 in de winkels ligt – een must-have. (foto's: Hendrik Biegs)

www.glennreynaert.be
www.bourgondisch-kruis.be
www.fornuizen.be
www.beautylook.be
www.decorefo.be