Natuurlijke warmte met hedendaagse touch

Category: Editie 87

De bewoners van dit pand in het Meetjesland vonden het na 18 jaar tijd om de gezinswoning van onderen tot boven te laten renoveren en helemaal opnieuw aan te kleden. Mevrouw is zelf
gepassioneerd door decoreren en brengt graag warmte in huis, maar voor deze make-over was een totaalconcept van een professional vereist. Haar keuze viel op de ervaring en stijl van Heidi Wille en Interieurbureau Wille uit Ursel. De compositie werd er één van bijzondere natuurlijke materialen, rijkelijke texturen en spannende contrasten.
 
Interieurbureau Wille begon met de ruimtes te herverdelen. Immers, de trap rechts in de inkomhal juist voorbij het huidige salon was vroeger open en keek uit op de eetkamer. Dat was in een gezin met drie dochters allesbehalve rustig. Hét belangrijkste in een interieur is nochtans een rustige basis, meent Heidi Wille. Dus heeft ze de trap gedicht en de eetkamer ernaast verhuisd naar achteren. Nu ligt de eetkamer op één lijn met de keuken en de leefruimte. Op de oude plek van de eetkamer werd een knus salon ingericht - en zo is er veel meer rust en logica in huis ontstaan. In de imposante entreehal worden meteen enkele krijtlijnen van de inrichting uitgezet: het lichtbeige van de kalkverf dat past bij de kleur van de hedendaags strakke natuursteenvloer, in contrast met het zwart van de accentwanden en de vestiairekasten van vloer tot plafond. Dit tijdloze contrast van licht en donker bereikt net geen totale harmonie, of enkele glanzende details in chroom eisen de aandacht op. De zilveren schittering van vaas, spiegel, krukje en zelfs de afdekplaatjes van de schakelaars geeft een moderne touch aan het geheel. Deze elementen worden in het totale interieur herhaald. Het salon is uitermate uitnodigend en knus, met beige kalkverf op de wanden rondom, een heel natuurlijk parket en een geweldig aaibare zetel in een U-vorm, op maat van de ruimte. De
zetel kijkt uit op een brede gashaard met zwarte natuurstenen sokkel. Een verweerde tafel op ijzeren voet, houtsnijwerk aan de wand en Afrikaanse maskers boven de haard brengen nog meer sfeer en warmte. Hoewel er veel verschillende materialen en reliëfs zijn gebruikt, is het totaalplaatje toch zeer samenhangend en rustgevend. Bij het buitengaan van het salon lacht het zwarte boeddhabeeld bij de haard ons toe. Zo kijken we in de nieuwste Home Sweet Home – de editie van februari, maart en april 2015 - verder rond in de gehele woning, bovenverdieping incluis. Kijk mee hoe Interieurbureau Wille de verfijnde hedendaagse warmte met een vleugje Eric Kuster perfectioneert tot in het kleinste hoekje.
 
www.interieurbureau-wille.be