Schoonheid die beleefd mag worden

Category: Editie 92

“Niets van enige betekenis in deze wereld is bereikt zonder passie”. Het is een citaat van de Duitse filosoof Hegel, een ernstige en ietwat norse man. Het absolute tegendeel van de gastvrouw die de deur voor ons opent en ons glimlachend welkom heet. Het is het begin van ons bezoek aan een huis waarin alle puzzelstukjes op magische wijze lijken samen te vallen. Alles lijkt te kloppen en toch heb je als bezoeker niet het gevoel in een catalogus rond te lopen. De drijfveer? Passie. 
 
Professionele liefde voor schoonheid
Heidi Geubbelmans legt al jarenlang klanten in de watten in haar schoonheidssalon Sothys/Beautyclub Heidi. Dat doet ze met overgave en met oog voor de persoonlijke noden van de klant. En die klant krijgt meer waar voor zijn geld dan een deugddoende schoonheidsbehandeling. Hij krijgt ook een blik op Heidi’s betoverende woning, waar algemene adjectieven als ‘landelijk’ en ‘tijdloos’ een gezicht en betekenis krijgen. Heidi Geubbelmans: “Ik heb het huis gebouwd in 1999 en het zoveel jaar later onderworpen aan een flinke metamorfose. Daarbij heb ik de aankleding voor mijn eigen rekening genomen, met dit resultaat. Of: ongeveer dit resultaat, want om de zoveel tijd verander ik een en ander. Ik speel graag met interieur en decoratie, dat houdt het fris en verrassend. Als ik mijn stijl zou moeten omschrijven, veronderstel ik dat ‘landelijk’ het voor de hand liggende woord zou zijn. Al is het meer ‘Heidi-stijl’, mijn eigen aanvoelen.“
 
Heidi’s aanleg voor inrichting komt niet alleen van pas bij het aankleden van haar woning, ze heeft haar passie en talent uitgebouwd tot een tweede beroep. Met haar zaak l’Intérieur la Douceur geeft Heidi niet alleen interieuradvies, ze verkoopt ook een uitgebreide collectie binnenhuisdecoratie. Dat doet ze alleen op afspraak. De zaak is ondergebracht in wat eens een poolhouse en carport was en nu een volwaardig bijhuis is. Het ademt natuurlijke uitstraling, onder andere dankzij het zichtbare houten dakgebinte.  Het huis is volledig gewijd aan interieur en decoratie. Een kleinere afspiegeling van de hoofdwoning wat verderop, waar we Heidi’s opvattingen over interieur in de praktijk toegepast zien.
 
Knus in het kwadraat
De inkomhal met Bourgondische tegel leidt via een smeedijzeren deur naar de woonkamer met eiken vloer, waar alles uitnodigt om ontspannen onderuit te ploffen in de grote zetel vol gezellige kussens. De ingebouwde wandkast biedt plaats aan zowel de tv als de elektrische haard, een kunstwerkje van PP Haard en Parket uit Geel. Houtvuur of gashaard, klassiek of modern, PP Haard en Parket heeft het in de aanbieding, aangepast aan de smaak en het budget van de klant. Voor interieurliefhebbers loont het zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen in de toonzaal, waar de verschillende modellen staan opgesteld in een inspirerend decor dat strak en robuust combineert met kunstig art deco. Diezelfde tot de verbeelding sprekende setting toont trouwens ook de uiteenlopende soorten parket die PP Haard en Parket u kan bieden. Al het parket wordt geplaatst door eigen vaklui en ter plaatse afgewerkt of voorgeolied. Ook de renovatie, het schuren en herstellen van parketvloeren neemt PP Haard en Parket voor zijn rekening. PP Haard en Parket geeft, indien gewenst, gericht advies voor totaalprojecten. Een interieurarchitect bekijkt samen met de klant de mogelijkheden wat betreft materiaalkeuze en afwerking. Ook coördinatie en opvolging van projecten zijn bij PP Haard en Parket in goede handen. Klanten zijn het erover eens: een van de grote sterktes van het bedrijf zijn de professionele, bekwame én vriendelijke vaklui, die niet alleen installeren met kennis van zaken, maar ook met respect voor de woning van de klant.
 
Blijven variëren
Een aansluitende tweede woonkamer met knusse gashaard geeft uit op een zuidgericht terras dat niet alleen maximaal kan genieten van de zon, maar ook van volledige privacy. Blikvangers in de kamer zijn onder andere de ijzeren salontafel en het kunstwerk in zwart- en beigetinten van de hand van Heidi zelf. De oranjerie wat verderop past enerzijds feilloos in het geheel van het huis en maakt anderzijds een andere sfeer los, die doet denken aan jonkvrouwen en kastelen. Daar zit de bijzondere dakvorm vast voor iets tussen, die als een toren uitsteekt boven de lange eettafel. 
 
Een smeedijzeren schuifdeur leidt naar de keuken, waar – zoals in de rest van het huis – eikenvloer de toon aangeeft. In het aansluitende eetgedeelte gaat de vloer over in natuursteen. Het werkblad in de keuken is gemaakt van zwartgrijs marmer, dat prima samengaat met zowel de zwarte tegeltjes achter het fornuis als met de eikenhouten keukenkastjes. Die zien er trouwens niet altijd hetzelfde uit.
Heidi Geubbelmans: “We hebben twee soorten kastdeurtjes voor de keuken: gladde eikenhouten en ruwe, handgeschuurde. Zo kan ik wanneer ik wil eenvoudig het uitzicht van de keuken veranderen. Met andere kastdeurtjes lijkt het meteen of je een nieuwe keuken hebt.”
 
Van retro tot design
Aan de deur tussen de keuken en de berging springt één detail zodanig in het oog dat je het niet langer een detail kunt noemen. De deurkruk in verouderd ijzer ademt tegelijk landelijk en strak. Het ontwerp is geïnspireerd op de Bauhaus-stijl, die de tand des tijds moeiteloos doorstaat. Verantwoordelijk voor dit staaltje tijdloze elegantie is Dauby uit Wommelgem.
Annie Van Ingelgem van Dauby:“Dauby heeft in het hele huis voor de deurklinken en het meubelbeslag gezorgd. We hebben daarvoor gebruik gemaakt van ijzer en van natuurlijke legeringen, zoals brons en witbrons. We zijn ook gaan experimenteren met Britannium-metaal, een legering van zilver en tin. Onze retro-producten zijn handgemaakt en op authentieke wijze gegoten in zandmallen.” Het in 1975 opgerichte Dauby heeft door de jaren heen de focus verlegd van design naar retro en is vandaag thuis in beide stijlen, met alles wat ertussen ligt. Annie Van Ingelgem: “We kunnen het genre bieden dat de klant wil, aangepast aan de ruimte. Hier hebben we samen met Heidi gekozen voor een stijl die varieert tussen tijdloos en landelijk, in dit geval zelfs met beide stijlen aan één en dezelfde deur. Maar evengoed bieden we topdesign, dat natuurlijk meer tijdsgebonden is. We werken vaak samen met binnenhuisarchitecten om ons product volledig te kunnen afstemmen op de noden van de klant.”
 
Dauby mag wel meer moois in dit huis op zijn naam schrijven. Of ‘lekkers’ is een beter woord. Ook de subtiele geur op de achtergrond die de sfeer in het huis mee bepaalt, is immers aan Dauby te danken.
Annie van Ingelgem: “We hebben ons gamma sinds kort inderdaad uitgebreid met stijlvolle geurdispensers. De geur in een ruimte is belangrijk en bepaalt mee de uitstraling van de plaats. Helaas steken geurdispensers vaak af tegen de rest van het interieur of maken ze een weinig stijlvolle indruk. Daar hebben wij op ingespeeld door dispensers op de markt te brengen die gezien mogen worden.” Meer nog: de Dauby-geurdispensers bevatten 100% natuurlijke oliën en werken met katoenvezels. Geen vervelende stokjes meer die je moet omdraaien, de vezels zorgen voor een constante, discrete geur.
 
Vanuit de inkomhal leidt een brede trap met smeedijzeren leuning en in dezelfde Bourgondische steen als de vloertegels, naar de eerste verdieping. Daar komen we bij de twee kinderkamers, waarvan één intussen dienstdoet als logeerkamer. Beide kamers hebben een themakleur – beige in de ene, blauw in de andere – en een ingebouwde kastenwand die de ruimtes vrijwaart. Tussen de twee kamers schuilt een badkamertje met douche, rustgevend met zijn rustieke retrotegeltjes en marmeren wasbakken. In de master bedroom met aansluitende dressing geven zwart en grijs de toon aan, speels en tegelijk stijlvol geaccentueerd in de verticale strepen van het behang achter het hoofdeinde van het bed. Ook in deze kamer is volop gekozen voor ingebouwde kasten, waarvan het beslag uit de Pure-collectie van Dauby een subtiele finishing touch verzekert. De badkamer is een samenspel van zwart en wit, strak en toch heel natuurlijk dankzij de combinatie van het marmeren blad en de eikenhouten vloer.
 
Buitenshuis genieten
Het hoeft niet te verbazen dat de stijl die binnen de toon aangeeft, ook buiten overheerst. Een mengeling van gras, kiezels en natuursteen trekt de lijn van de natuurlijke elementen door langs de vier terrassen, afgelijnd met buxussen en met het zwembad als centrale punt. De jacuzzi op het rechterterras is er een van Hanolux uit Turnhout. Eerder al leverden zij voor Heidi Geubbelmans een infraroodcabine en zonnebank. Hanolux is expert in wellness en outdoor living, zowel voor de particuliere als de professionele markt. Hun uitgebreide gamma omvat zowat alles wat het goede leven te bieden heeft, van sauna’s, stoombaden, whirlpools en fitnessaparaten tot tuinmeubelen, barbecues en buitenverlichting. Al veertig jaar lang bevestigt Hanolux zijn reputatie van kwaliteitszaak met oog voor service.  Hanolux behandelt dan ook elke klant alsof hij de eerste is. Een intensieve begeleiding staat centraal en daarbij wordt geen moeite gespaard. Hanolux levert advies op maat en zoekt samen met de klant naar de beste oplossingen voor elke individuele situatie. Een eigen technische dienst en eigen plaatsers staan ervoor in dat Hanolux-producten correct worden geplaatst en opgevolgd, zodat de  klant na plaatsing of installatie op beide oren kan slapen. Wie kiest voor Hanolux, kiest voor een totaalpakket zonder zorgen. In de 3000m2 grote toonzaal van Hanolux, onlangs vernieuwd, is momenteel een volledig nieuwe collectie tuinmeubelen te bewonderen. Enkel de beste merken staan er opgesteld, grotendeels van Belgische bodem. Op de website staat niet alleen een uitgebreid overzicht van wat Hanolux te bieden heeft, de levensgenieter vindt er ook een antwoord op tal van vragen over wellness en outdoor living.
 
Schoonheid op wielen
De buitenruimte aan het huis biedt plaats voor vier auto’s en dat is geen overbodige luxe. Zowel Heidi als haar man zijn fervente autoliefhebbers en steken dat niet onder stoelen of banken. Al van kinds af aan is Heidi gefascineerd door Porsche.
Heidi: “Mijn vader was al een zeer groot liefhebber van mooie auto’s en ik heb die passie van hem overgeërfd. Intussen heb ik drie verschillende modellen van Porsche 911 gehad en momenteel rijd ik ook met een Macan en een Panamera. Eind 2016 komt de nieuwe Panamera uit en ik heb geen moment geaarzeld om die meteen te bestellen. Die auto rijdt als een limousine, het comfort en de luxe zijn onvergelijkbaar.” Heidi wordt in haar passie voor Porsche begeleid door het Porsche Centre in Antwerpen en daar is zij zeer over te spreken: “Ik zou nergens anders meer gaan, hun service is ongelooflijk. De vriendelijkheid en genegenheid waarmee ik daar word behandeld, zijn hartverwarmend. Alles gaat er heel gemoedelijk aan toe, de klant wordt er echt als een persoon gezien en niet zomaar als een klant. Maar los van de manier waarop, is ook de service zelf gewoon uitstekend.   De showroom van het Porsche Centre is vrij toegankelijk voor iedereen. Testritten kunnen alleen na afspraak.
En daarmee is het autoverhaal nog niet afgelopen. Ook meneer heeft een uitgesproken voorkeur, en wel voor Range Rovers. Een sierlijk robuuste Range Rover Evoque siert de oprit, naast zijn minstens even sportieve broer de Range Rover Sport. Al moet die binnenkort plaats ruimen voor de nieuwe, uit de kluiten gewassen Range Rover Vogue. Leverancier van al die sportieve autoluxe is Land Rover dealer Peeters uit Herentals.
Heidi: “We kunnen alleen maar positief zijn over Peeters en hun dienstverlening. Van bij de aanvang zijn we hartelijk ontvangen en was geen moeite of uitleg te veel. Ze hebben een zeer uitgebreide service voor klanten, van taxiservice als de auto op onderhoud moet tot vervangwagens en bandenhotel voor je zomer- of winterbanden. En alles met de glimlach, wat uiteindelijk even belangrijk is  als de service zelf. Intussen kan je bijna zeggen dat we vrienden zijn.”
Wat de man van Heidi Geubbelmans zozeer aanspreekt in Range Rover, is de sportieve robuustheid van de wagens in combinatie met maximaal rijcomfort. Heidi: “Dat zijn gewoon goeie auto’s, punt. Je koopt een product waarvan je weet dat het in orde is, waar je op kunt vertrouwen. En datzelfde vertrouwen biedt garage Peeters ook. We kunnen wat onze auto’s betreft op beide oren slapen.”
 
 
Een plaatje, maar leefbaar
Naar het einde van de rondleiding toe komen we in de werkruimte van Heidi, met aparte inkomhal. De werkruimte is net als de rest van het huis gericht op sfeer, gezelligheid én praktische bruikbaarheid. Gevraagd naar haar inspiratiebronnen voor al het moois dat we hebben gezien, kan Heidi geen eenduidig antwoord geven.
Heidi: “Ik kan niet zeggen dat ik specifiek geïnspireerd word door boekjes, de natuur of bepaalde kunst. Het is misschien een combinatie van verschillende factoren? Het zit binnenin me en het moet eruit, dat is misschien nog de beste samenvatting. Daarbij hou ik niet alleen rekening met het esthetische aspect, maar ook met heel simpel gebruiksgemak. Het is hier vaak een komen en gaan van mensen en ik heb intussen kleinkindjes die hier kind moeten kunnen zijn. In mijn huis wordt geleefd en daar ben ik blij om.”
 
 
Met dank aan
 
Heidi Geubbelmans
www.beautyclubheidi.be
L’Intérieur la Douceur
t. +32 (0)14 23 07 50  -  Alleen op afspraak
www.pphaardenparket.be
www.dauby.be
www.hanolux.be
Porsche Centre Antwerpen
www.porsche.com

Peeters Herentals Land Rover 
www.landrover-dealer.be


Fotografie: Hendrik Biegs