Totaalproject met aandacht voor natuur en authenticiteit

Category: Editie 98

Toen de eigenaars van deze woning in de buurt van Heist-op-den-Berg zo'n zeven jaar geleden in de 150 jaar oude boerderij introkken, hadden ze nooit kunnen vermoeden dat dit het huis van hun dromen zou worden. Aanvankelijk was huren immers een tijdelijke oplossing maar het geluk lachte deze eigenaars toe: ze konden op hun droomlocatie blijven wonen en het pand kopen. Na een doorgedreven renovatie werd de oude boerderij omgetoverd tot een aangename en warme thuishaven met alle nodige luxe en comfort. De zoektocht naar een bestaande woning die beantwoordt aan al je wensen, is vaak geen evidentie. En wanneer je dan ook nog een onderkomen nodig hebt voor zes paarden, twee ezels, drie katten en twee honden wordt het aanbod enkel kleiner.
 
De oude boerderij die zangeres Ida de Nijs en haar man Simon aanvankelijk huurden, beantwoordde perfect aan die noden en bovendien was de vrouw des huizes als fervente tuinierster helemaal verknocht geraakt aan de rust en het uitzicht. Dus werd aan de toenmalige eigenaar en tevens buurman gevraagd of hij bereid was de boerderij en een deel van de omliggende weilanden te verkopen.
Het antwoord was positief en de renovatieplannen konden starten.
Want van bij het 'kleinste kamer tje' tot de tuin moest alles grondig aangepakt worden.
Om een resultaat te krijgen dat voldeed aan hun wensen qua stijl en comfort en ook nog eens aan hun voorliefde voor de natuur gingen Ida en haar man hun licht opsteken bij het architectenbureau van Mieke Van Herck. Haar visie leunt immers het beste aan bij die van de bouwheren: de combinatie van een klassieke warme uitstraling en hedendaagse elementen en vooral veel natuurlijke lichtinval. Bovendien konden ze bij deze dame ook terecht voor de volledige heraanleg van de tuin. Mieke Van Herck: 'Klanten komen vaak naar ons met een uniek stuk grond of project. Wij trachten het beeld van buiten door te trekken naar de binnenkant van de woning. Door een totaalconcept aan te bieden, zorgen wij voor een eenheid met zowel buiten als binnen dezelfde aandacht voor detail. Zo was ook dit een bijzonder uitdagend en dankbaar project. Het sterke punt in dit verhaal is dat de tuin het concept van de woning volledig volgt. Ik heb carte blanche gekregen van de bouwheren hoewel ik meteen aanvoelde dat dit mensen waren die wel van authentieke dingen houden. Dus heb ik getracht om een strakke basis te creëren waar zij hun persoonlijke ideeën kwijt in konden. We hebben samen een selectie gemaakt van authentieke elementen die we in het project konden behouden. Zo zijn een aantal van de oorspronkelijke deuren gerestaureerd. Ik werk al jaren met een vast team van onderaannemers die allemaal de nodige ervaring en feeling hebben om aan de wensen van mijn klanten en projecten te kunnen voldoen. Door de jaren heen is onze samenwerking zo routineus geworden dat onze klanten zich absoluut geen zorgen moeten maken over de kwaliteit en de opvolging van de werken. Wij werken immers als één team en lossen eventuele problemen ook als dusdanig op.' Bij Mieke Van Herck kan u terecht met uw unieke 'all-in-one' projecten: van architectuur over tuinontwerp tot interieurinrichting en zelfs decoratie. Op die manier hebt u slechts één aanspreekpunt nodig doorheen uw volledige bouwproces met minder kopzorgen en slapeloze nachten als gevolg. Wanneer we aan de rechterkant van het hoofdgebouw de hoek om lopen, belanden we op het terras met rechts een polyvalent bijgebouw. Hier stonden oorspronkelijk stallingen van de boerderij. Maar die hebben plaats geruimd voor een oase van rust. Het woord poolhouse zou dit architecturaal staaltje van creativiteit oneer aandoen, want het is meer dan dat. Hier kan Ida in alle rust repeteren, teksten schrijven of gewoon genieten van wat me-time. Alles is hier voorhanden om dit te doen: een keuken, douche, toilet en zelfs een openhaard. Maar ook de paarden worden hier in de watten gelegd. Aan de zijkant bereik je immers via een garage het terras met de hypermoderne paardenstallingen en een verlicht 'paardenpad' dat over de hele zijkant van het domein loopt.
Achter het gebouw treffen we een terras aan met ingebouwde jacuzzi en een organisch aangelegde zwemvijver die vanop een houten vlonder kan bewonderd worden. Voor zowel het ontwerp als de aanleg van de tuin werd beroep gedaan op Carterre. De broers Pieter en Bart Van den Brande zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van landelijke, tijdloze en karaktervolle tuinen. Zij zijn erg gepassioneerd bezig met hun job en spelen als geen ander in op de wensen en visie van de architect. Pieter Van den Brande: 'Wij werken al jaren als vaste partner samen met het architectenbureau van Mieke Van Herck.
Voor dit project zijn we ver trokken van een plan voor de carport. Van daaruit zijn we in ons ontwerp verder gegaan, rekening houdend met de noden en wensen van de eigenaars. De aandacht voor de paarden was hierbij een zeer belangrijk aandachtspunt. De paardenwei werd iets naar achteren opgeschoven en een afgebakend pad langs de zijkant vormt de verbinding tussen de stallen en de weide. De tuin zelf moest zo onderhoudsvriendelijk mogelijk worden ingeplant. Daarom hebben we onder de bomen aan de zijkant wilde margrieten en hoog gras gezaaid dat maar twee keer per jaar moet gemaaid worden. Rekening houdend met de bestaande situatie hebben we enkele bomen, waaronder de solitaire zomereik achter de vijver laten staan. Zo werd het authentieke karakter van de tuin behouden. De aanleg van de organisch gevormde en biologisch gefilterde zwemvijver past dan ook perfect in het plaatje. Hij sluit mooi aan het terras aan waarvan de vloer van binnen de poolhouse naar buiten doorloopt. De bouwheren wilden absoluut ook hun jacuzzi geïntegreerd zien in dit gedeelte. Het houten terras, de vlonder waarop de lounge zetel staat, hebben we dus rond de jacuzzi laten terugkeren om een uniformiteit in de terrassen te creëren. Omdat de vrouw des huizes zelf groene vingers heeft en zich graag toelegt op het kweken van éénjaren planten hebben we aan de rechterkant van de tuin een smeedijzeren serre ontworpen die voorzien is van water, elektriciteit, verharding en werkbankjes. Naast de serre werd een zone voorzien voor een moestuin met bakken om op een comfortabele manier te kunnen tuinieren.
Bij dit project zijn we bij de renovatiewerken door Mieke Van Herck van bij het begin betrokken. Dankzij onze geöliede samenwerking zijn zowel de renovatie als de aanleg van de tuin op een vlotte manier verlopen.'
De lounge combinatie op het terras bij de vijver komt uit het assortiment van Decomundo Outdoor Living in Heist-op-den-Berg. In de Buddha loungeset van het merk Tjillz kunnen Ida en Simon zorgeloos relaxen en genieten van het uitzicht. Dankzij de bekleding met Sunbrella stof kan de set het hele jaar door buiten blijven staan. Deze stof is niet alleen schimmelwerend, water- en vuilafstotend maar ook kleurvast. Zelfs na langdurige regenbuien zorgt de luchtige schuimvulling voor een snel drogend effect.
Het aluminium frame is licht, duurzaam en roestvrij. Deze royale zetel met diepe zitten en dikke comfortabele kussens kan moeiteloos gecombineerd worden met verschillende woningstijlen, net als de rest van het assortiment van Decomundo. Deze firma is immers gespecialiseerd in alles wat met 'outdoor living' te maken heeft: zetels, tafels, stoelen, parasols, terrasverwarming, vuurkorven, tuinkachels en originele accessoires voor outdoor sfeerverlichting. Alles uit het uitgebreide assortiment kan onderling gecombineerd worden tussen lounge en dining en aangevuld met de unieke accessoires laat dit toe een totaalsfeer te scheppen op het terras, aan het zwembad of in de tuin. De kwalitatieve materialen van parasols, kussens of boxen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties voor een gecustomizede buitenbeleving.
De outdoor toonzaal van Decomundo Outdoor Living wordt vanaf 2018 uitgebreid in oppervlakte en zal meteen ook de volledige collectie 2018 tentoonstellen net als een uitgebreide barbecuecollectie. Ook zal vanaf het voorjaar de webshop een compleet overzicht bieden van het allernieuwste aanbod waarvan de levertijden bovendien bijzonder kort zijn.
Bij Decomundo kunt u ook loungecombinaties en toebehoren huren voor al uw evenementen en feesten. We lopen terug naar de voorkant van het hoofdgebouw en worden door de enthousiaste bouwheer getrakteerd op een rondleiding. Niets doet vermoeden dat deze woning een grondige make-over onderging. Door het gebruik van authentieke gerecupereerde materialen en het vergroten van de raampartijen lijkt het alsof deze 'kasteelhoeve' hier altijd gestaan heeft. Dat hebben de bouwheren voor een groot deel te danken aan bouwonderneming Vic Diels & Zonen, dat het grootste deel van de verbouwingswerken voor haar rekening nam.
Zoals de naam het al zegt zijn hier sinds 1977 drie generaties gepassioneerd aan de slag met het realiseren van droomwoningen. Samen met vader Vic en broer Pieter is Stef Diels dagelijks in de weer om projecten op te volgen en tot in de perfectie op te leveren. Stef Diels: 'Bij deze renovatie hebben we de woning volledig gestript, de bestaande gevelopeningen aangepast, beton voor de vloeren voorzien en de vloer van de verdieping volledig gerenoveerd en akoestisch geïsoleerd. Enkel de moederbalken van de bestaande plafonds werden behouden.Wij hebben in dit project de ruwbouw, het dak, de chapes, bezettings- en gyprocwerken alsook de bekleding van de trappen uitgevoerd. Ook de aanpassing van enkele authentieke deuren zoals die van de paardenstallen hebben wij verzorgd. Dit was een vrij complexe renovatie maar dankzij onze 40-jarige ervaring slagen wij erin om problemen op voorhand te kunnen inschatten en een pasklare technische oplossing aan de klant aan te bieden. Zo zijn we voor het bijgebouw op zoek gegaan naar een gevelsteen die het meest geleek op die van de hoeve zelf om de uniforme stijl te kunnen behouden. Met ons team van 15 ervaren vakmensen kunnen wij ruwbouw en schrijnwerk combineren wat een vrij uniek pluspunt is. Door het sterk familiale karakter van onze onderneming is de communicatie helder en up-to-date en wordt elke werf nauwlettend opgevolgd. Wij trachten altijd probleemoplossend te denken.Wanneer de klant in de aanvankelijke plannen een wijziging wenst, probeer ik mee te zoeken naar de ideale optie en tijdens de uitvoering van de werken ook al een verrekening te maken van de kosten. Op die manier kunnen bouwheren op hun twee oren slapen zonder wakker te worden met een financiële kater.'
In de hal bevinden zich zowel links als rechts een trap naar de verdieping. Links leidt die naar de ouderlijke slaap- en badkamer; aan de rechterkant naar de slaapver trekken van de twee nog inwonende dochters.
De vloer in Franse natuursteen, hier in combinatie met eiken parket keert doorheen het hele project terug, zowel binnen als buiten. De parketvloeren op het gelijkvloers en in de slaapkamers, de binnendeuren en de bekleding van de trap van het bijgebouw zijn van de hand van de firma Van Laer-Eyskens uit Gierle. Jens Van Laer is een zelfwerkend patroon en al jaren vaste partner van
Stef Diels. 'De vloeren en de trapbekleding zijn in massief eiken parket die gezeept werd. Op de verdieping werd op de houten constructie een geluidsdempende onderlaag aangebracht waarop de parket verlijmd werd. Dit soort parketvloeren is erg onderhoudsvriendelijk en door de behandeling ook vlek- en krasbestendig. Deze soort leende zich uitstekend in combinatie met de Franse stenen vloer en accentueert het authentieke karakter van de woonruimtes. Eik heeft als voordeel dat het heel veel kleurnuances kan aannemen omdat je met bepaalde behandelingen natuurlijke reacties van het hout kan uitlokken. Daardoor blijft het natuurlijke karakter an het hout behouden.' Jens van Laer heeft al dertig jaar ervaring in het leggen van zowel samengestelde als massieve parketvloeren, trappen en binnendeuren. Uniek bij deze firma is dat de bomen rechtstreeks uitgezocht aangekocht worden in Chimay en Noord-Frankrijk en dat de planken in eigen huis een natuurlijke droogperiode ondergaan. Alle zaag- en schaafwerk gebeurt in eigen atelier. Als zelfwerkend patroon heeft Jens dus controle over zijn product van begin tot einde. Ook voor de uit te voeren projecten is hij als enige verantwoordelijk voor het contact met de klant, van bij het eerste gesprek tot aan de oplevering, ideaal om een vlotte samenwerking te garanderen.
Een stalen deur leidt naar de woonkamer. Hier vinden we een pareltje van de architecturale creativiteit van Mieke Van Herck. De oorspronkelijke half verzonken kelder werd omgetoverd tot een wijnkelder. Vanuit de woonkamer kan je er via een laag gelegen raam inkijken. Een subtiele vondst en het bewijs dat over deze renovatie tot in de details nagedacht werd. De aankleding van de gewelven en de wanden gebeurde
in zwarte kalei, een specialiteit van de vakmannen van Kurt Beneens Schilderwerken. Zij verzorgden ook het schilderwerk van de wanden en plafonds in deze woning in een kleur van MVH, een tint die samen met Mieke Van Herck speciaal voor dit project werd gekozen. Ook de eiken balken en deuren, zowel binnen als buiten kregen een behandeling met de door de firmaVan Kurt Beneens zelf ontwikkled product om een zogenaamde 'weathered look' te verkrijgen die het authentieke karakter letterlijk en figuurlijk extra in de verf zet. Alle maatwerk werd ter plekke met de hand geschilderd in een matte lak. Ook Kur t Beneens behoor t tot de groep van vaste partners waar Mieke Van Herck mee samenwerkt. Met een team van 10 gespecialiseerde vakmannen en een ervaring van meer dan 23 jaar staat deze firma bekend om haar streven naar perfectie. Bij Kurt Beneens Schilderwerken kunnen klanten terecht voor zowel kleine als totaalprojecten. Zo kan je hier alles voor de eigentijdse aankleding van je interieur en exterieur vinden: schilder- en behangwerken, stucwerk in Mortex, Stucdeco of Micro- topping, kaleiwerk, plaatsen van deuren, mouluren en ornamenten.
 
Perfectie vind je hier niet alleen in de uitvoering van de werken, maar ook op vlak van klantenbenadering en oplevering. Kurt Beneens staat er immers op zijn klanten persoonlijk te begeleiden, de lopende projecten strikt op te volgen en na oplevering de werf in een nette staat achter te laten.
In de woonkamer zorgen hoge ramen voor veel lichtinval en een uitzicht op de tuin en de paardenweide. De raamdecoratie in in de woonruimtes, keuken, de slaapkamers, badkamers, het bureau en het bijgebouw werden op maat gemaakt in het atelier van Benedetti Interieur. Zaakvoerder Vital
Celen licht toe:'Voor de woonruimtes hebben we geopteerd natuurlijk transparante gordijnen met een lichte glansdraad voor een meer glamoureus effect. De transparante stof zorgt ervoor dat zelfs bij gesloten gordijnen het uitzicht op de tuin niet volledig verdwijnt. In de keuken en het bijgebouw verzekeren iets dikkere gordijnen in een matte natuurlijke stof de privacy.' Benedetti Interieur staat voor een onuitputtelijk gamma aan raamdecoratie en 50 jaar vakmanschap.Wat deze firma daarnaast zo bijzonder maakt, is dat men bij elk project kijkt naar het grotere geheel en de decoratie net die originele touch en afwerking geeft, aangepast aan de
stijl van de woning. Een subtiele koper- draad, een creatief detail in de boordafwerking of de keuze voor natuurlijke materialen tillen deze gordijnen naar een hoger niveau. In de toonzaal in Hulshout vindt u tijdens uw wandeling niet minder dan 10.000 stoffen en andere producten die een interieur helemaal af maken. Elke stijl is hier vertegenwoordigd: van een klassiek kasteelinterieur over een cosy woonkamer, een retro of koloniaal salon tot een strakke eigentijdse loft. Wat Benedetti Interieur bijzonder maakt, is niet alleen het gigantische aanbod maar ook het eigen performante atelier, persoonlijk advies en onbegrensde service.
 
Aan de rechterkant van de woonkamer lopen we naar de eetkamer waar mat gelakte ingemaakte kasten afgewisseld met eiken schapjes voor een onopvallende bergruimte zorgen. Het overgrote maatwerk in deze woning is uitgevoerd door de firma Artur Interieur, één van de vaste partners van Mieke Van Herck voor maatwerk. Zo stond deze firma onder andere in in voor de vestiairekast in blanke verniste eik, de ingemaakte kasten in de eetkamer, het keukenmeubilair, de nissen op de trap en de dressing en bureaumeubels in gelakte mdf.
Zaakvoerder Willy Klaps kreeg de microbe voor interieur en design te pakken als adviseur bij een grote schrijnwerkerij en heeft sinds enkele jaren met Artur Interieur en een team van vijf vaste medewerkers een gedegen reputatie opgebouwd op vlak van exclusieve interieurs en meubels. Ar tur is de samenvoeging van Ar t en Architectuur en dat is precies waar dit bedrijf voor staat. Niet alleen degelijke materialen en perfect uitgevoerde plaatsing, maar ook inspelen op trends zonder het tijdloze aspect te verwaarlozen. Zaakvoerder Willy Klaps: 'Een keuken of elk ander meubel in een interieur moet op zijn minst 25 jaar meegaan. Dus is een degelijke constructie en afwerking nodig. Maar ook het ontwerp mag niet na een paar jaar 'uit de mode' zijn. Dus proberen wij met onze ontwerpers en vakmensen een evenwicht te creëren tussen een tijdloze en toch eigentijdse look en dit met de beste materialen. Wij zijn niet alleen actief in de par ticuliere sector maar hebben ook al referenties in kantoorinrichting en binnen de medische sector. Dankzij onze technische know-how kunnen wij oplossingen en advies bieden voor de meest ingewikklede projecten, zowel aan architecten als par ticuliere klanten. Bij ons kunnen klanten terecht voor alle maatwerk van deuren, keukens, badkamers of meubels en dit in elk klassiek of modern materiaal.Voor elke project is er één aanspreekpunt dat de werken van begin tot einde opvolgt.'.
Net zoals voor de vestiairekast in de hal werd in de keuken gekozen voor eik, zij het zwart gebeitst en vernist in combinatie met lichte muren en plafond.
 
Hier vinden we vooral de persoonlijke touch van de gastvrouw terug. Zij wilde haar voorliefde voor de natuur en de tuin weerspiegeld zien in de keuken. Groene elementen als het rustieke kookfornuis, het werkblad en de tinten van de wandtegels zijn hier getuige van. Net als in de woonkamer kan de gastheer in de zithoek bij de openhaard alvast genieten van een aperitiefje en zijn favoriete tv-programma terwijl de dames des huizes zich ontfermen over de bereiding van de maaltijd.Wanneer we de trap naar de master bedroom oplopen, zijn we getuige van de inbreng van de bouwheer in het renovatieplan. De nissen in eik fineer in de muren dienen als extra bibliotheek voor zijn verzameling boeken. Indirecte verlichting op de trap zorgt voor een warme sfeer net als de lampen in de nissen die we her en der in de woning en het bijgebouw aantreffen.
Ook de master bedroom en dressing zijn in dezelfde sfeer gedompeld dankzij de indirecte verlichting onderaan de kasten. Prettig detail: wanneer je hier een kleerkast opentrekt, gaat, net als in de vestiairekast, de verlichting binnenin meteen aan. De zwarte oude radiator is één van de authentieke elementen die bewaard werden. Donkere houten lamellen als raamdecoratie zorgen ervoor dat de ruimte volledig kan verduisterd worden maar dat er overdag voldoende lichtinval is. De aanpalende badkamer voorziet in alle comfort die de bouwheren zich kunnen wensen. Een dubbele wastafel, toilet, bidet en een dubbele inloopdouche. Op die manier verliezen geen van beide partners tijd wanneer ze 's ochtends snel de deur uit willen. Het douchecomfort wordt nog vergroot dankzij verwarming in de wanden.
Het lichtplan en de verlichtingsarmaturen voor de woning
komen uit de collectie van Kreon, specialist in het creëren van architecturale verlichtingsoplossingen.
Voor dit project werden armaturen uit de Nuit-collectie gekozen in combinatie met Aplis in-Line 80 spotjes in het plafond van de leefruimtes. Onder meer in de wanden van de trap en in de zithoek lichten ingebouwde Side in-Lines het plafond uit. Door het gebruik van 'uplighting' naar het plafond toe waarbij je geen lamp ziet gaat de verlichting in combinatie met het daglicht de ruimte visueel vergroten. De sterkte van Kreon is dat de collectie zowel in landelijke als uiterst strakke projecten past net omwille van de minimalistische en uitgepuurde vormgeving. Zo werden in de keuken zwarte armaturen gebruikt om een evenwicht te vinden tussen de zwart gekleurde meubelfronten en de lichte muren en plafonds en om het werkblad voldoende te verlichten. De filosofie van Kreon is immers dat hun verlichtingsproducten ten dienste moeten staan van de architectuur en niet andersom. Aangevuld met accenten als vloer-, pendel- of leeslampen vormen ze de basis voor een aangepaste verlichting voor elke stijl en elke ruimte. Op vraag van architecten en klanten wordt telkens weer getracht om een stapje verder te gaan in het ontwerp. Zo zijn er de laatste nieuwigheden in het gamma de Holon reeks met in- of opbouw multidirectionale toestellen met Ledlampen die meer mogelijkheden in dimensies en vormgeving bieden. Het nieuwe Cana inbouwkanaal heeft als voornaamste troef meer fexibele armaturen die een oneindige hoeveelheid verlichtingsopties mogelijk maakt. De rode draad doorheen het volledige gamma is dat alle producten net omwille van de uniformiteit van de vormgeving, lichtkleur en -intensiteit onderling combineerbaar zijn binnen één project zonder aan enige vorm van stijlbreuk te doen. Alle elektriciteitswerken en de plaatsing van de verlichting gebeurde door de firma Elektro Fix & Flex uit Herselt. Dit kleinschalige bedrijf gespecialiseerd in alle elektriciteitswerken, domotica en videofonie is al een tiental jaar actief in deze branche en heeft een gedegen reputatie opgebouwd. Die hebben zaakvoerders Kris De Kock en Chris Peeters te danken aan hun beider specifieke betrokkenheid bij elk nieuwbouw- of renovatieproject. Terwijl Kris zich vooral bezighoudt met de administratieve kant van de zaak, vind je Chris dagelijks op de werf. Want hier behoudt men ten allen tijde het over- zicht. Zo wordt er na een eerste offerte samen met de klant en de architect in de woning rondgelopen en worden alle punten aangekruisd en uitgetekend. Op die manier krijgt de bouwheer een duidelijk beeld en kunnen desgewenst nog wijzigingen worden aangebracht. De offerte wordt hieraan aangepast zodat u als klant op elk ogenblik een duidelijk beeld van de kosten krijgt. Kris De Kock :”Mieke Van Herck realiseert steeds met feeling totaalprojecten waarbij de goede communicatie tot een mooi elektrisch resultaat leidt.”
Alle materiaal wordt aangekocht bij Groep Alelek, een gerenommeerde groothandel met 6 filialen verspreid overVlaanderen die in 2018 zijn 50-jarig bestaan viert. Hier kunt u als vakman niet alleen terecht voor alle elektrisch installatiemateriaal, domotica en audio, maar ook voor huishoudtoestellen, verlichting, toebehoren voor industrie en een uitgebreid gamma voor HVAC installaties. Het grote voordeel van deze groothandel is dat elk filiaal beschikt over een eigen magazijn met een uitgebreide voorraad zodat u altijd kunt rekenen op een snelle levering. Ook op vlak van service steekt Groep Alelek met kop en schouders uit boven de andere spelers op de markt. Hier heerst nog een sterk familiaal karakter en wordt met de klant mee nagedacht om tot een pasklare oplossing te komen. Bij moeilijkheden met programmatie of aansluiting van toestellen komt een technieker zelf naar de werf om alles in goede banen te leiden.
Een centraal audiosysteem kan in elke ruimte bediend worden met de smar tphone net als de videofoon en de verlichting.
Dankzij Sound & Vision uit Keerbergen werden in de woning en het bijgebouw alle kabels voor de verschillende media netjes weggewerkt en via het Sonos systeem kunnen Ida en haar man vanaf hun smartphone hun favoriete muziek doorheen het hele huis beluisteren of de tv afstemmen op elke gewenste zender. Eli Mattheus, zaakvoerder van Sound & Vision ging 23 jaar geleden als radio- en tv-hersteller aan de slag maar ontpopte zich door de groeiende vraag naar multimedia toepassingen tot een echte 'bekabelingsarchitect'. 'In deze woning heb ik alles wat met beeld en geluid te maken heeft letterlijk en figuurlijk in goede banen geleid. Mijn specialiteit is om alles naadloos te laten communiceren en bestaande toestellen aan te passen aan het draadloze tijdperk. Zo heb ik een integratie van reeds aanwezige stereo installatie en cd-speler van B&O en bijhorende design speakers gedaan zodat die ook via het Sonos
systeem kunnen bediend worden. Dit systeem zorgt ervoor dat je overal in drie eenvoudige stappen zowel je eigen cd's of via streaming je gewenste muziek kan beluisteren.
De reeds aanwezige tv-toestellen werden aan de nieuwe situatie aangepast en onze firma leverde de 2 nieuwe OLED tv's van Sony voor de slaapkamer en de woonkamer. Uniek in dit project is dat elke zender via één satelietonvanger op elk tv-toestel in huis kan bekeken worden. Ook het hele wifi-gebeuren zowel binnen als buiten heb ik op punt gesteld, net als de verbinding tussen de zangstudio en de mengtafel in het bureau.' Wat Eli doet, is vrij uniek, zodat hij zelfs buiten onze landsgrenzen vaak gevraagd wordt. Want ook klanten uit Spanje, Luxemburg,Tenerife en Frankrijk doen beroep op zijn diensten. Sound & Vision in Keerbergen staat dan ook niet alleen bekend om uitstekende technische know-how, maar ook om de eerlijke en doorgedreven service. Hier wordt niet verkocht wat men kwijt wil, maar geluisterd naar wat de klant nodig heeft. Bovendien is de beschikbaarheid van Eli Mattheus zoals hij het zelf zegt 'groter dan die van een gemiddelde huisarts van wacht'. Een telefonische permanentie zorgt ervoor dat klanten ook buiten de kantooruren kunnen geholpen worden.
 
Samen met een team van vaste partners bracht MiekeVan Herck dit doorgedreven renovatieproject tot een goed einde. Dankzij haar praktisch en menselijk inzicht en vooral haar bijzondere expertise en oog voor detail is dit eens te meer een referentie geworden om u tegen te zeggen. Het resultaat beantwoordt in alle opzichten aan de wensen en stijl van de bouwheren die voortaan in alle seizoenen en weersomstandigheden kunnen genieten van deze eigentijdse en toch authentieke oase van rust en licht.
 
met dank aan :

www.mvh-architectuur.be
www.carterre.be
www.decomundo.be
www.vicdielsenzonen.be
www.vanlaer-eyskens.be
www.kurtbeneens.be
www.benedetti.be
www.arturinterieur.be
www.kreon.com
 www.fixenflex.be
www.groepalelek.be
www.soundenvision.be